Etiquetas

, , ,

Captura de pantalla 2015-04-19 20.56.07

El Periódico de Catalunya anuncia aquest diumenge un acord amb Agenda Pública que proveirà a la capçalera catalana de continguts d’anàlisi i d’opinió preferentment sobre temes de política, economia, serveis públics, història i antropologia.

Agenda Pública és un projecte que des de fa tres anys busca fórmules innovadores per transferir el coneixement acumulat a les universitats espanyoles i catalanes al conjunt de la societat per tal d’enriquir el debat polític amb els resultats dels estudis científics. Vaja que intenten que ens assemblem encara una mica més a Europa. Es tracta de l’aposta de tres emprenedors: Marc López, Argelia Queralt i Joan Rodríguez que aplega 22 socis amb contribucions de renom com Carlos Solchaga, Jaume Collboni o José Antonio Zarzalejos.

En els seus primers tres anys de vida han localitzat fins a 350 investigadors i docents en ciències socials i els han format en les claus de l’opinió periodística: vincle amb l’actualitat, senzillesa, claredat i contundència. Aquesta tasca l’han fet fins ara associats amb Eldiario.es  però la progressiva confluència entre mitjans nadius i mitjans convencionals els ha portat a col·laborar també amb la Cadena Ser i ara a associar-se amb El Periódico de Catalunya. Intel·ligència enmig del soroll de les tertúlies i dels trending topics operada per actors que no són ni les empreses informatives convencionals ni periodistes ciutadans. I amb voluntat de generar activitat econòmica. Un experiment a seguir-li la pista.

PD

descarga

Aquest dimarts a les 11,30 fem una trobada amb Sílvia Cobo i Mònica López Ferrado sobre El Periodisme després de Twitter (3i 4). Us podeu inscriure aquí.